Víz fogyasztása. Hogyan mennyit miért milyet

masszazsegeszseg.hu - 2018. 05. 09.

OLVASD EL !
Szervezetünk víz pótlása,hogyan, mennyi és milyen vizet igyunk.
Fokozódik a meleg itt a jó idő,még jobban oda kell figyelni a szervezetünk víz pótlására!

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozáson belül a megfelelő mennyiségű és MINŐSÉGŰ folyadékfogyasztásra is érdemes figyelmet fordítani, különösen a meleg, nyári időszakban!

Módszeresen, tudatosan alakítsuk ki ivási szokásainkat, ügyeljünk a szilárd és folyékony táplálékok mennyiségére és arányára! Sokan mondják, hogy ugyan keveset isznak, de hát esznek napközben levest, „az is folyadék”. Igen folyadék, de ne keverjük össze mondjuk a vízivással, hiszen a leveseknek magas a szárazanyag tartalma egy fél liter vízhez képest, így a levesfogyasztást nem szoktuk beleszámolni a napi folyadék bevitelhez!

A szénsavas-cukros üdítők és társaikról nem fogok beszélni, folyadékfogyasztás alatt természetesen a VíZRŐL beszéltem, amikor a minőséget említettem fent. Nem cukorra és adalékanyagra van szüksége a szervezetünknek, hanem vízre, méghozzá tiszta vízre! Ez is megér egy külön posztot, hogy milyen negatív hatásai vannak ezeknek a „folyadékoknak”, de most maradjunk a víznél…..

Vannak, akik azért nem isznak eleget, mert sokszor „elfelejtenek inni”.
Napi tevékenységünkbe iktassunk be rövidebb pihenőket, amit használjunk ki egy-egy pohár frissítő VÍZ elfogyasztására, hogy a napi átlag 2,5 liter folyadékbevitel meglegyen, így biztosítva a vízháztartás egyensúlyát! Én például mindenhova vízzel járok, mindig ott van kéznél és a legfontosabb, hogy szem előtt! Így már akkor is iszom pár kortyot, ha csak ránézek, mert reflexből rányúlok!

A másik…sokan mondják, hogy nem szeretik a vizet… egyszerűen nem bírják meginni. Nos, ha valaki hozzá van szokva az ízes-cukros üdítőkhöz, akkor valóban nem fogja kívánni a semleges ízű „nedüt”, ami már egy komoly figyelmeztető jel! A cukor függőséget okoz, ezt tartsátok észben! Ha idáig eljutunk, akkor sokkal nehezebb lesz a váltás, mint annak, aki csak figyelmetlenségből nem iszik eleget. De ami ennél is fontosabb, a REZGÉSEK!

Minden élő és élettelen tárgynak van rezgése, ahogy sejtjeinknek és a víznek is! Ráadásul a víz vezető közeg, mely információkat tárol és közvetít a környezetének. Egy cukros üdítőnek szerintetek milyen a rezgése? Elárulom: ALACSONY. Mi emberek is rezgünk bizonyos szinteken, és ha alacsony a rezgésünk, akkor bizony alacsony rezgésű ételeket és italokat fogunk kívánni. Minél tisztább a szerveztünk, minél kiegyensúlyozottabbak vagyunk testileg-lelkileg, annál jobban fogjuk kívánni a magas rezgésű egészséges ételeket-italokat és a VIZET.

A VÍZNEK ugyanis magas a rezgése, így ez is közre játszik abban, ha egy alacsony sejtvitalitású és rezgésű ember nem kívánja……

A napi optimális vízfogyasztás egyébként: testsúly kilogrammonként 30 ml SZÉNSAVMENTES VÍZ, de nyáron és aktív sportolás esetén természetesen többet kell inni.
Erre legmegfelelőbbek, a fentebb említett tiszta vizek: a forrásvizek, tisztított vizek és a szénsavmentes ásványvizek. A csapvizet lehetőleg kerüljük, a hormonszármazékok miatt.
A képen a kezemben forrásvíz van: Eresztvényi forrásvíz, amit személyesen a forrástól hozunk.

Jó tipp:

Étkezés közben, illetve közvetlenül előtte és utána ne igyunk, hogy ne hígítsuk az emésztőenzimeket, de az étkezések között a nap folyamán ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Tudatos folyadékpótlás esetén ne hagyatkozzunk csupán a szomjúságra, mivel testünk viszonylag későn jelzi, hogy folyadékra van szüksége, vagyis ha szomjasak vagyunk, az azt jelenti, hogy már rég innunk kellett volna!

Rólunk

Faragó Attila vagyok, a Health Book Kft. és a Masszázs Egészség Centrum  ügyvezetője.  29 éve hivatásom a masszázs, mint szakma.

Masszázs Egészség Centrum

 

Masszázs Egészségcentrum

 
5600 Békéscsaba,
Csaba Center III. emelet
 
Telefon: +36 30 9 633 355

Nyitva tartás

Várjuk megkeresését

  • Hétfőtől - csütörtökig: 8:00- tól    előjegyzés alapján