D vitamin,az életmentő vitamin !

masszazsegeszseg.hu - 2016. 05. 03.

D vitamin.

Ötször többre van belőle szükségünk, mint az ajánlott mennyiség! Megállítja a rákos sejtek növekedését!

A legtöbb ember még a minimumot sem fogyasztja.

Az emberek fele nem jut hozzá megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz, pedig hiányát összefüggésbe hozták már több rákfajtával (vastagbél-, prosztata-, mell- és petefészekrák), magas vérnyomással, szívbetegséggel, cukorbajjal, depresszióval, csontritkulással – és még sorolhatnánk. A D-vitamin szinte teljesen hiányzik ételeinkből, így nem csoda, ha egy csomó betegséget közvetve vagy közvetlenül ennek hiánya okoz. Ezt állítja dr. Mark Hyman, közismert amerikai orvos, aki az elmúlt 5 évben letesztelte minden egyes betegének D-vitamin szintjét.

 
Az eredmény megdöbbentette, de az még inkább, milyen változásokon mentek keresztül páciensei, miután szervezetük hozzájutott a megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz: állapotuk sokat javult.Mivel nyaralások kivételévelnem tartózkodunkelegendő időt a napon,nem eszünk naponta 850 gramm vadlazacot vagy 10 kanálnyi csukamájolajat, szervezetünknek D-vitamin kiegészítésre van szüksége. A felnőtteknek ajánlott napi mennyiség hazánkban 1500-2000 NE, de dr. Mark Hyman szerint ennél jóval több D-vitaminra van szüksége a szervezetnek: ő 10000 NE-t javasol. Állítását arra alapozza, hogy azokban az országokban, ahol a napsugárzásnak köszönhetően az emberek 10000 NE-nek megfelelő D-vitaminhoz jutnak, több autoimmun betegség is ismeretlen, köztük a multiplex szklerózis, az 1-es típusú cukorbetegség, a lupusz és a reumás artritisz. Bár a hivatalos ajánlás szerint D-vitaminból 4000 NE a biztonságosan bevehető napi mennyiség felső határa, dr. Mark Hyman szerint nem kell aggódni a túladagolás miatt. Egy kutatás során önkéntesek 10000 NE D-vitamint szedtek 20 héten keresztül, és ennyi idő alatt semmilyen káros hatás nem volt kimutatható.

Előfordul, hogy minden különösebb megterhelés nélkül is fáj a hátunk, vagy az ízületeink.



Az Indian Journal of Clinical Biochemistry nemrégiben egy új tanulmányról számolt be, miszerint a hát-, illetve ízületi fájdalmak szoros kapcsolatban állnak egy vitaminunk alacsony szintjével. Kitalálod, melyik vitamin ez?

 

Amikor nem találják a fájdalom forrását, az orvosok sokszor nem is gondolnak arra, hogy talán a D-vitamin alacsony szintje lehet a baj, pedig gyakran bizony ez a helyzet.



Az előbb említett indiai tanulmány során 200 hátfájós embert vizsgáltak meg. Legfőképpen a D-vitamin, illetve a gyulladás szintjét ellenőrizték. A megvizsgált emberek több mint felénél az alacsony D-vitaminszint is probléma volt, ami legtöbbször gyulladással párosult. 



Ha neked is hasonló problémád van, és nem tudod az okát, mert nem olyan helyen dolgozol, ahol sokat kell állnod, vagy nehezet emelned, és nem okozhatja sport sem, akkor jobb lesz, ha ellenőrizteted a D-vitaminszintedet!



Dr. Mark Hyman arra is figyelmeztet mindenkit, hogy nézze meg, milyen típusú D-vitamin kiegészítőt szed. Ugyanis egyedül a D3 vitaminnak van áldásos hatása. Az amerikai orvos a következő magas D-vitamintartalmú élelmiszerek fogyasztását javasolja: csukamájolaj, vadlazac, makréla, szardínia, tojás. 

Rólunk

Faragó Attila vagyok, a Health Book Kft. és a Masszázs Egészség Centrum  ügyvezetője.  29 éve hivatásom a masszázs, mint szakma.

Masszázs Egészség Centrum

 

Masszázs Egészségcentrum

 
5600 Békéscsaba,
Csaba Center III. emelet
 
Telefon: +36 30 9 633 355

Nyitva tartás

Várjuk megkeresését

  • Hétfőtől - csütörtökig: 8:00- tól    előjegyzés alapján